Kvällen kom..

.. idag också.. Kylan ligger som ett läskigt istäcke över oss.. Huuuuga.. Man är inte van, helt enkelt..
Jag är nog ingen riktig norrlänning.. efter alla år i södra Sverige och längtan bort från sådan här kalla dar, så erkänner jag det.. Hahahaha..
Menmen, Norrland är makalöst vackert.. Alla årstider syns så tydligt här uppe.. DET är vackert..

En vintervit, kristallklar, kall dag i januari.. Med solen som sticker fram genom trädens grenar.. oh, ni anar inte vilken vacker bild jag fick till med mobilkameran härom dagen..

För att inte tala om en betydligt varmare vårdag i mars/april när man kan sitta ute på en skinnfäll och känna solens strålar värma, samtidigt som det gnistrar i snön.. Njuta av en kopp kaffe på altanen och drömma sig bort till en sommardag...

..i juli, när man sitter där med en kall öl och känner doften av grillat.. MMMmmmmmm.. Bordet står dukat ute och ungarna leker i det gröna sommargräset...

.. som i september är täckt av gula och röda löv, likt ett färgsprakande lapptäcke.. Luften känns frisk och när solen går ned smyger sig kylan på lite granna..

.. och sen börjar det om!

Men visst är det väl underbart med årstiderna här uppe?

Kram
Åsa
1 Ullis:

skriven

Usch...inte klaga på vintern hemma i norr. Sitter här nere och de flesta dagarna just nu är det plusgrader och regn...som ju självklart alltid regnar horisontellt eftersom det alltid blåser. Idag däremot, så blåser det inte, det stormar och den lilla blöta snö som kom tidigare håller nu på att regna bort så det är bara slask. Tänkte bara påminna dig om vintervädret här i söder så inser du nog att lite kyla inte är så farligt. Hemma i norr kan man ju dessutom klä sig och stänga ute kylan när den kommer, något som är omöjligt här då vinden går igenom alla kläder man har. *suck* Ja nu har jag fått spy lite galla över vädret här! :)

För övrigt är det bra här, förutom att jag har 3 dagars pluggande framför mig med tenta på måndag!

Det låter som att allt är bra med dig med att döma av din blogg! Tänker på dig titt som tätt vännen!

Kram!

Kommentera här: