Innehåller blodpudding mycket socker?

.. jag ställde förvirrat frågan till min diabetessköterska och här kommer hennes svar:
*klistar in*

"Hej  Åsa !

Vem säger att det är mycket socker i blodpuddingen???????????????????

Nyckelhålsmärkta blodpuddingen  ca 3 st  ½-1 cm  tjocka skivor innehåller lika många kolhydrater som 3 dl makaroner .

Det behövs insulin till kolhydrater och numera är det sällan socker utan mjöl, ris, potatis som höjer blodsockret.

Du kan äta blodpudding, som innehåller mycket mindre kolhydrater än i palt och ex risgrynsgröt och lyssna inte på allt svammel."

//



Där fick vi lite info va?
Det kan ju dock vara stor skillnad på sockermängden i den ICKE nyckelhålsmärkta blodpuddingen, det har jag inte hunnit kolla än..
Men så länge vi väljer den nyckelhålsmärkta varianten - så är det bara att äta den.
Jag har haft diabetes i 24 år och ändå känner man inte till allt om alla livsmedel och dess inverkan på blodsockret.. därför var det tacksamt som tusan att den här "diskussionen" uppstod!

: )

Tjilevippen
Åsa

1 Anonym:

skriven

..du äter ju rätt mycket palt så då kanske blodpudding är ett bättre alt. för dig.. ;)

2 Åsa (bloggägaren):

skriven

Hahaha, jo ett tag där åt jag palt typ 1 gång/vecka, men inte nu längre.. nu går det lite längre mellan gångerna.. men säkert att man äter det 1-3 ggr/månad i alla fall.

Så visst, då kanske blodpudding är bättre, men det betyder inte att man som diabetiker ska avstå palt.

Man får tänka sig för bara och justera sin insulindos.

: )

3 Anonym:

skriven

..och För att ta upp järn så bör man dricka ex juice eller ta lingonsylt till -vilket tillför ÄN mer socker.. (mjölk "dödar" järnet) frågan är om det verkligen är så bra järnkost för NÅN?

Kommentera här: